Maailman MS-päivä 30.5.

20.4.2021
Kategoriat: Yleinen

Maailman MS-päivä 30.5.

Vuonna 2021 Maailman MS-päivää vietetään la 30.5. Suomessa MS-päivää kampanjoidaan toukokuun ajan teemalla #SairaanHyväTyö.

Suurin osa saa MS-taudin diagnoosin työikäisenä. Sairauden mahdolliset vaikutukset tulevaan tai jo käynnissä olevaan työuraan voivat mietityttää ja aiheuttaa myös huolta. Vaikuttaako sairauteni työhaaveisiini ja -tavoitteisiini? Jos kerron sairaudestani töissä, miten työyhteisöni siihen suhtautuu?

MS-tauti on hyvin yksilöllinen sairaus, joka ei automaattisesti estä tekemästä työtä tai välttämättä edes vaikuta sairastuneen työkykyyn. MS-tautia sairastavia työskentelee yhteiskunnassamme hyvin erilaisilla aloilla. Osa tekee täysillä täyttä päivää, ja osa saattaa hyötyä yhdessä työnantajan kanssa mietityistä työn mukautuksista. Työkyky voi sairauden vuoksi myös vaihdella, mutta elämän aikana niin voi tapahtua myös muista syistä kuin sairauden vuoksi. Omaa työuraa miettiessä kannattaakin keskittyä mieluummin omiin vahvuuksiin.

Neuroliiton #SairaanHyväTyö-kampanjassa nostetaan esiin MS-tautia sairastavia työelämän eri aloilla sekä muistutetaan niin sairastavia kuin heidän kanssaan työskenteleviä henkilöitä siitä, että tärkeintä työelämässä on osaaminen.

Omista kokemuksistaan kertovat kampanjakasvomme Maria, Silja ja Tuomas, joiden tarinat julkaistaan toukokuussa. Maailman MS-päivän luennolla tarjotaan tietoa ja vinkkejä aivojen työkuormituksen hallintaan sekä tietoa MS-tautia sairastavista työelämässä. Viikon virtuaalikohtaamisissa, etäkahvilassa ja Insta-livessä pääset vaihtamaan kokemuksia ja kuulumisia muiden MS-tautia sairastavien kanssa.

Tervetuloa mukaan Maailman MS-päivään!

Verkkoluento: MS-tauti ja työelämä ti 25.5.

Tiistaina 25.5. klo 17.30–19 verkkoluennolla tarjotaan tietoa ja vinkkejä aivojen työkuormituksen hallintaan sekä tietoa MS-tautia sairastavista työelämässä. Puhujina ovat aivotutkija Minna Huotilainen, Neuroliitosta neurologi Juhani Ruutiainen sekä työelämäasiantuntija Marju Teinikivi. Luentoa voi seurata Neuroliiton YouTube-kanavalla. Linkki julkaistaan tällä sivulla myöhemmin.

MS-etäkahvila nuorille aikuisille to 27.5.

Tule juttelemaan muiden MS-tautia sairastavien kanssa torstaina 27.5. klo 17–18. Mukana myös Neuroliiton järjestösuunnittelijoita. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtumakalenterissa.

Instagram Livessä nuoret vertaistukijat to 27.5.

Tule tapaamaan Neuroliiton vertaistukijoita Viiviä ja Kristiinaa suoraan lähetykseen Instagramiin torstaina 27.5. klo 18.30. Laita @neuroliitto seurantaan Instagramissa jo nyt!