Neuro-Porvoo


Kummitoiminta 2016

Jouluristeily, matkakertomus

Meno 14.11 Helsinki – Tallinna klo 07.30-09.30 M/S Star

Matkan suunnittelu todenteolla alkoi syyskuussa. Aluksi matkaan lähtijöitä oli 30. Matkalle ilmoittautui jäseniä joiden liikkumiseen tarvittiin yhdistyksen sähkömopot ja omat pyörätuolit. Siinä vaiheessa kävi selväksi että tarvitaan yhteiskuljetus Porvoosta Helsinkiin. Lähdettiin kilpailuttamaan kuljetusta netin kautta. Matka ajankohdan lähestyessä osanottaja määrä tippui 20:n. Mutta olimme sopineet tapaavamme Tallinnassa Viljandin SM-Ryhmän (MS suomessa). Siitä oli jo 15 vuotta kun kävimme heitä tapaamassa silloin Viljandissa toukokuussa 2001, nyt menimme jouluristeilylle ja tapaamme ystävämme viihtyisässä ravintola Kochi Aidadissa, jossa oli ivavarustelty wc.

Matkaan lähdettiin aikaisin aamulla kokoontuminen Porvoossa oli klo 5.15. Pakattiin invabussin peräkärryyn sähkömopot ja pyörätuolit niin matka alkoi. Sähkömopoilla laivaan nousu sujui hyvin. Meitä jännitti millainen ilma Tallinnassa olisi. Viikko sitten oli satanut lunta. Onneksi oli lauhtunut, mutta mitenkähän loskaa? No ei hätää aamiainen odottaa laivalla, ja invahytti oli varattu käyttöömme. Myös tulomatkalle oli varattu hytti ja iltapala. Olemme suurelta osin huonosti liikkuvia, nuo etukäteen varatut ruokailut ja invahytti mahdollistivat matkantekoamme. Tallinnassa oli loskaa, pienet sähkömopotkin olivat pulassa, puhumattakaan pyörätuoleista jos lumityöt tekemättä, muuten siellä kyllä pärjäsi.

Kuljimme lyhyen matkan satamasta jalan, pyörätuoleilla autettuna ja sähkömopoilla, ostoksia mihin nyt päästiin, harmiteltiin aikaista lumentuloa, loskaisia katuja.

Pöytävaraus Ravintola Kochi Aidad 14.11 klo 13.30

Tallinnassa seurusteltiin, vaihdettiin kuulumisia ja lahjoja, vertaistukea Suomenlahden yli. Porvooaiheisen sateenvarjon sai koko yhteistoimintamme ajan tulkkina toiminut Elma von Stryk, ja viemisinä muille Viljandilaisille Neuro-Porvoo kalentereita ja kyniä sekä maistiaisia Porvoolaisista makeisista.


Ensimmäisessä kuvassa puheenjohtajat Brita Valkjärvi, Otto Räsänen, Peep Papagoi, sekä tulkki Elma von Stryk (toinen vasemmalta).

Paluu 14.11. 2016 Tallinna – Helsinki klo 19.30-21.30 M/S Superstar

Matka oli erittäin onnistunut, josta saimme kiitosta osanottajilta. Yhteiskuljetukseen oltiin tyytyväisiä kuin myös kaikkiin ruokailujärjestelyihin sekä hyttiin, joissa kaikissa oli invavarustelu.

Takaisin kummitoiminta -sivulle